Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Ruhaápolás Kál Heves megye

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a megjelenésünk, így érdemes figyelnünk arra is, hogy milyen lehetõségeket rejt magában például a ruhaápolás. Ahogyan a legtöbb ágazatban, úgy a háztartási eszközök területén is nagyon sokféle készülék által nyújtott segítséget vehetünk igénybe.  Tippek és trükkök ruhaápoláshoz

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a megjelenésünk, így érdemes figyelnünk arra is, hogy milyen lehetõségeket rejt magában például a ruhaápolás. Ahogyan a legtöbb ágazatban, úgy a háztartási eszközök területén is nagyon sokféle készülék által nyújtott segítséget vehetünk igénybe. Az alábbi cikkben azokat az eszközöket gyûjtöttük össze, amelyek nélkül a ruhaápolás elképzelhetetlen. A ruhaápolás hasonlít kicsit egy jó autó karbantartásához. Költhetünk akár egy vagyont is a megvásárolt ruhadarabokra, ha elhanyagoljuk õket, nem lesznek hosszúéletûek, és a kezdeti minõség hamar odavész, amennyiben idõrõl-idõre nem fordítunk figyelmet a megfelelõ kezelésükre.

A vasaló talán a legfontosabb kellékek egyike. Mosást követõen egy ruhadarab kifejezetten gyûrött is lehet, amely szárítás után viselésre ugyan alkalmas, de egy állásinterjún, vacsora alkalmával, vagy éppen egy moziban, színházban biztosan nem fogunk kellemes benyomást kelteni, ha vasalatlan ruhát viselünk. Sokan próbálják a vasalást apró trükkök bevetésével elkerülni, az igazán igényes emberek azonban nem próbálkoznak ilyesmivel. A trükk abban rejlik, hogy miután a ruhát kivettük a mosógépbõl, rázzuk ki 
határozott mozdulatokkal, majd csipeszek segítségével a legegyenletesebb módon helyezzük el a szárítón. A ruha ily módon a saját súlyának köszönhetõen képes kilógni magát, és sokkal kevésbé marad gyûrött, mintha csak hanyag módon a szárítóra dobtuk volna. Ez a tipp bár segít valamennyit, tökéletes eredményt csak jó minõségû vasaló használatával érhetünk el. Bizonyos ruhadarabokkal egy kézi gõzölõ is csodákat tehet. A gõzölõk kiválóan alkalmasak olyan, kisimítást igénylõ ruhákhoz, amelyeknek nem tesz jót, ha nyomás hatását kell alkalmazni, legyen szó egy alkalmi ingrõl, egy chinoról, vagy akár egy gyárilag gyûrött farmerrõl. A mûködési elv hasonló a vasalóéhoz, alapvetõ különbség van azonban az erõ és hõ kifejtése között. Okosan válasszuk meg tehát, hogy vasalót vagy gõzölõt használunk-e egy adott ruhadarabhoz.

Minden ruha igényli az alapos tisztítást, és sokak szerint ennek leghatékonyabb módja a fehérítõ alkalmazása. Bánjunk azonban óvatosan ezzel a szerrel, ugyanis egy-egy ruhadarab esetében kifejezetten kíméletlen is tud lenni. A piacon elterjedt, standard fehérítõk helyett használjunk inkább gyengédebb hatású, klórmentes tisztítószereket. Ruháink élettartamát egy megfelelõ szárítóállvány beszerzése is pozitívan befolyásolja, mivel ruhát levegõn szárítani sokkal jobb, mint szárítógépben. Minden szövetnek megvan a maga természetes páratartalma, és könnyen elõfordulhat, hogy a szárítógép túlságosan kiszárítja az adott ruhadarabot, amelynek következtében idõvel gyorsabban lebomlanak a szálak. A levegõn szárított nedves ruhák kiegyensúlyozottabb ritmusban érik el természetes páratartalmukat, és tovább megõrzik eredeti minõségüket. 

Készüljünk fel a nem várt szakadásokra is. A ruhák számára elsõsegélynyújtó dobozként funkcionálnak a varrókészletek. Egy kéznél lévõ varrókészlet megmentheti a ruhát, legyen szó egy laza gomb megerõsítésérõl, vagy a ruhadarab varrásáról. Sokan nem tudják, de egy kis cédrus csodákat tehet a ruhákkal a gardróbszekrényben, mivel a molyok menekülnek a cédrusfa illatától, így érdemes beszereznünk egy ilyen ruhaillatosítót. A ruhaápolás másik hasznos kelléke a vállfa. Ha megoldható, ahelyett hogy hajtogatjuk õket, lógassuk fel ruháinkat a szekrényben, így hosszabban megtartják természetes esésüket.

<-- Vissza a Ruhaápolás Kál Heves megye blog oldalra!