Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Önmagad fejlesztése

Önmagad fejlesztésekor arra kell összpontosítanod, hogy mi a legjobb neked, és mi az, ami a környezetednek is hasznára válik. Fontos az egyensúly az önbecsülés és a hírnév között, ezért tartsd szem előtt, hogy mit szeretnél magadról gondolni, és mit gondolnak rólad mások. Az alábbiakban néhány olyan ötletet adunk, amelyek szerintünk segítenek neked ebben az egyensúlyban, hogy hogyan fejlődhetsz személyiségként.
  Hasznos tanácsok a személyes fejlődési célok megvalósításához!
 
Önmagad fejlesztésekor arra kell összpontosítanod, hogy mi a legjobb neked, és mi az, ami a környezetednek is hasznára válik. Fontos az egyensúly az önbecsülés és a hírnév között, ezért tartsd szem előtt, hogy mit szeretnél magadról gondolni, és mit gondolnak rólad mások. Az alábbiakban néhány olyan ötletet adunk, amelyek szerintünk segítenek neked ebben az egyensúlyban, hogy hogyan fejlődhetsz személyiségként.
 
A nagy célokat bontsd kis célokra a személyes fejlődés sikeréhez. Amikor elkezdesz célokat kitűzni, a választott célok elérhetetlennek tűnhetnek. Ne hagyd, hogy ez lelassítson! Ahhoz, hogy elérj egy magas, végső célt, szükséged van lépcsőfokra az út mentén. Határozz meg kisebb eredményeket, amelyeket a nagyobb cél elérése érdekében elérhetsz és el is kell érned.
 
A személyes fejlődési folyamatok felgyorsításának egyik módja, ha naplót vezetsz, amelyet a témának szentelsz. Ennek nem kell hosszadalmas, lélektani dokumentumnak lennie. Már az is segít, ha egyszerűen feljegyzed a kitűzött céljaidat, hogy szem előtt tartsd őket. Ha több információt adsz hozzá a célok felé tett lépéseidről, az szervezettebbé teszi erőfeszítéseidet.
Keresd az átláthatóságot, amikor olyan információkat keresel, amelyek eligazítanak az önfejlesztés útján. Minden tanácsnak, amelyet követsz, jó szándékkal és világos eredettel kell rendelkeznie. Ez megvéd téged az aljas emberektől, akik mások küzdelmein akarnak pénzt keresni. Védd a szívedet, amikor nagyon intim kérdésekkel szeretnél foglalkozni.
 
Függetlenül attól, hogy hol találod magad a küldetésed során, hogy átalakulj azzá a személlyé, akivé lenni törekszel a hozzáállásod, viselkedésed, céljaid és érzelmeid tekintetében, ne feledd, hogy folyamatosan ki kell lépned a komfortzónádból. Azzal, hogy kilépsz a komfortzónádból, személyiségként fejlődsz és kockázatot vállalsz, ami végső soron új, a sikered szempontjából fontos tapasztalatokat hoz.
 
Szánj időt a pihenésre. A túlhajszoltság nemcsak az egészségednek árt, de az egyszerű feladatokat is sokkal nehezebbé teheti. Az elméd csak bizonyos ideig képes egy adott dologgal foglalkozni. Szükséged van egy kis pihenőidőre, hogy kiszellőztesd a fejed, és felfrissülve, készen állva térj vissza a munkádhoz.

Konténer.rendelés.net
Sittszállítás.guru
 
Azok a dolgok, amelyek korlátozhatják személyes fejlődésedet, elsősorban a negatív lelkiállapotból fakadnak. Ez gátolja, hogy emberként többé válj és többet érj el a karriered, a pénzügyeid, valamint az érzelmi és fizikai állapotod tekintetében. Ha korlátozod a hiedelmeidet, és figyelmen kívül hagyod az összes pozitív tulajdonságodat, akkor nem leszel képes előre haladni a fejlődésedben.
 
Tanuld meg elviselni, ha másoknak kellemetlen a nem szó. Mindenkinek szüksége van arra, hogy valamire nemet mondjon. Ellenkező esetben az életünkben lévő többi ember annyit vesz el az időnkből és erőforrásainkból, amennyit mi adunk nekik. Ha valaki nemet hall és negatívan reagál, az inkább róla szól, mint rólad. Ha kitartanak, kérdezd meg, miért várják el, hogy nemet mondj a saját családodra, egészségedre, céljaidra stb. csak azért, hogy igent mondhass nekik. Csak akkor mondj igent, ha olyasmiről van szó, amit igazán akarsz.
 
Ne feledd, hogy csak úgy tudsz valamit megváltoztatni az életedben, ha cselekszel és teszel érte. Annak érdekében, hogy javíts magadon, hajlandónak kell lenned a megfelelő áldozatokat hozni a megszokott életmódodban és gondolkodásmódodban. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb változások, azonban mindegyik mellett teljes mértékben el kell kötelezned magad, hogy valóban hatékony hatást érj el.

Sittszállítás.net
Konténer rendelés.guru
 
 Nézz igazán mélyen a lelkedbe és a szellemedbe. Csak értsd meg teljesen, hogy ki is vagy valójában. Nem tudsz semmilyen személyes változást elérni, ha nem tudod, hogy mivel dolgozol. Vedd ezt nagyon komolyan, és számíts arra, hogy sokféle érzelem fog felszínre törni a folyamat során.
 
Az integritás és a tiszta lelkiismeret fenntartja az önbecsülésedet, és az önbecsülés kulcsfontosságú a személyes fejlődésben! Ne spórolj, ne keress kifogásokat, és ne adj magadnak más okot arra, hogy úgy érezd, nem a legjobbat nyújtod az életnek. Mindezek az apró dolgok olyan súlyt jelentenek, amely bűntudattal terhel és megállítja a sikeredet, nem is beszélve arról, hogy nem tudsz majd jól aludni.
Könnyítsd meg a terheket, amelyeket cipelsz. Ha sok bűntudatot és stresszt hordozol magadban, biztosan hasznodra válik, ha szakembert keresel fel, aki segít rendezni ezeket az érzéseket. Ha csak hagyod, hogy ezek az érzések elhatalmasodjanak rajtad, akkor biztos, hogy egy bizonyos ponton összeomlasz.
 
A harcművészeteken keresztül tanított önvédelmi készségek segítik a személyes fejlődésedet. A harcművészetek megtanítanak nyugodtnak maradni és szembenézni azzal, amitől félsz. Emellett magabiztosságot is ad, hogy olyan dolgokkal is meg tudsz birkózni, amikről sosem gondoltad volna, hogy lehetségesek. Ez az önbizalom önmagában segít abban, hogy a lehető legjobb emberré válj.
 
Azokon a napokon, amikor nem érzed magad motiváltnak, mindenképpen kezdj hozzá a feladathoz. Néha a dolgok nehezebbnek tűnnek, amikor csak ülsz és rágódsz rajtuk. Mondd meg magadnak, hogy legalább tizenöt percig dolgozol a célodért, aztán ha még mindig nincs kedved dolgozni rajta, abbahagyhatod. A legtöbb esetben, ha egyszer elkezdted, nem akarod majd abbahagyni.
 
Állíts fel prioritásokat, hogy mit kell tenned naponta. Fontos, hogy vezess egy listát arról, hogy mit szeretnél elérni aznap. Még ha a listán szereplő dolgok többségét nehezen is tudod elvégezni, akkor is boldog leszel, ha tudod, hogy a listád egy részét mégis teljesítetted.
 
Ha mindezt figyelembe veszed, ne feledd, hogy te vagy a legfontosabb személy az életedben, ezért előbb magadat kell lenyűgöznöd, mint másokat. Emberként fejlődni csodálatos dolog, nagyszerű megvilágosodást és önértékelést hozva magadnak. Nagy boldogságot kívánunk neked az utadon!

Partnerek:
 
https://www.youtube.com/watch?v=Jidk8D2htok  
Chiptuning | SportVerda | Autótuning az MMC-nél - Chiptuning videó  
46 129 megtekintés  2014. febr. 5.
 
https://www.youtube.com/watch?v=zBsOS41p5xQ
Chiptuning videó MMC Autochip - Profi motoroptimalizálás
9 714 megtekintés2014. márc. 31

https://www.youtube.com/watch?v=wckFNvfXXAM
Audi Chiptuning referencia videó - MMC Autochip 
3 331 megtekintés2016. márc. 7.

 

<-- Vissza a Önmagad fejlesztése blog oldalra!