Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Miben rejlik a jóga nagyszerűségének titka?

Sok embernek eszébe jut az egészséges életmód és a jobb életminőség kapcsán az a szó, hogy jóga. Nagyjából ennyit mindenki tud erről a testmozgásról, életvitelről, ám a jóga lényegéről, valódi céljáról és hogy hogyan is tud segíteni az embereknek, azt már kevesebben tudják. Olvasd el ezt a blogbejegyzést, és választ kapsz arra a kérdésre, hogy mi a jóga lényege!
Ám ha neked már életed része ez a mozgásforma, akkor saját magadon is tapasztaltad áldásos tulajdonságait. Bizonyára jobban alszol éjszakénként, nem vagy álmos és fázós nappal, és egész egyszerűen kisimultabb vagy. Miben rejlik a jóga nagyszerűségének titka?
 
Sok embernek eszébe jut az egészséges életmód és a jobb életminőség kapcsán az a szó, hogy jóga. Nagyjából ennyit mindenki tud erről a testmozgásról, életvitelről, ám a jóga lényegéről, valódi céljáról és hogy hogyan is tud segíteni az embereknek, azt már kevesebben tudják. Olvasd el ezt a blogbejegyzést, és választ kapsz arra a kérdésre, hogy mi a jóga lényege!
Ám ha neked már életed része ez a mozgásforma, akkor saját magadon is tapasztaltad áldásos tulajdonságait. Bizonyára jobban alszol éjszakénként, nem vagy álmos és fázós nappal, és egész egyszerűen kisimultabb vagy. De biztos te is tudnál arról a tapasztalatodról beszélni, hogy ha egy laikusnak meséltél a jóga előnyeiről, a prána áramlásáról vagy a gerincbe felhozott energiáról, csak néztek rád értetlenül és hitetlenül. A nyugati tudomány is konkrétan állítja, hogy a jóga rendszeres gyakorlása jó hatással van az egészségre, megszünteti a betegségeket, fájdalmakat. Ha megérted a jógáról szóló állításokat, még több motivációt kapsz a tevékenység űzésére, és bátran kiállsz mellette, mikor a csodálkozó emberek nem értik, miért ülsz annyit azon a szőnyegen.

partnerek:
edzőterem budapest
személyi edző
szétnyílt hasizom torna
https://www.shefitness.hu/szetnyilt-hasizom-torna/
kismama torna
https://www.shefitness.hu/kismama-torna-terhestorna/
fitness terem
személyi edző árak
https://www.shefitness.hu/szemelyi-edzes-arak/
kineziológiai tapasz felhelyezése
https://www.shefitness.hu/kineziologiai-tapasz-felhelyezese/
edzőterem 13 kerület
edző terem
személyi edzés
baba mama torna
https://www.shefitness.hu/baba-mama-torna/
női edzőterem
terhes torna
konditerem 13 kerület
személyi edző budapest
13 kerület edzőterem
 https://www.shefitness.hu/edzoterem-13-kerulet/

Egyik pozitív mellékhatása a test rugalmassá, hajlékonnyá válása. Biztos nem fogod elérni egyenes lábbal a lábujjak végét még az első foglalkozás alkalmával, de nem szabad feladni, a gyakorlás a siker kulcsa. Rövid időn belül szembetűnő lesz a fokozatos ellazulás, és amiről az elején úgy gondoltad, hogy neked ez sosem fog menni, hirtelen könnyedén sikerülni fog. A fájdalmak enyhülnek, eltűnnek. De ebben semmi hókuszpókusz nincs, mert a merev csípő feszítő hatással van a lábakra is. A feszes combizmok okozhatják az ágyéki gerincszakasz lapulását, ami aztán a hátat teszi fájdalmas területté. A kötőszövetek, izmok, mint a fascia és a szalagok merevsége pedig a helytelen testtartás kialakulásához vezetnek. Az erős izmok nem csak esztétikailag töltenek be fontos szerepet. Védik a tulajdonosát az ízületi gyulladásoktól, hátfájástól, idősebb korban pedig az eleséstől (így annak súlyos következményeitől) óvnak meg. Ha csak simán a konditerembe járunk le izmot erősíteni, attól nem lesz rugalmas a testünk, nem így a jóga általi izomépítés esetében, ahol hajlékonyságot is kapunk.
A jóga segít a helyes testtartás kialakításában, megőrzésében. A fej egy tekegolyóhoz hasonlítható: kerek, nagy és igen nehéz. Amennyiben közvetlenül a gerinc felett van kiegyensúlyozva, kevesebb feladat hárul a nyaki és hátizmokra a fej támogatásához. Ne próbáljuk ki, de így van: ha ezt a nehéz fejet fél napon keresztül előrehajló pózban tartjuk, garantált a kifáradás. És ez még csak az egyik gond. A helytelen testtartásnak ugyanis következményei lehetnek a hát-, nyak-, különböző izomfájdalmak, ízületi gyulladások, degeneratív elváltozások.
 
Az ízületi porc szivacshoz hasonítható: akkor kap friss tápanyagot, ha a régit ki lehet nyomni belőle és ha ezt elhanyagoljuk, elhasználódik a porc és az alatta lévő csontok olyanok lesznek működésileg, mint a kopott fékbetétek. Szerencsére a jóga ennek megelőzésére is kiváló.
A jóga vérpezsdítő hatású. A relaxációs gyakorlatok jótékony hatással vannak a keringésre, főleg a végtagokban, valamint oxigénhez juttatják a sejteket és azok jobban funkcionálnak ezáltal. A nyakatekert pózok kivezetik a vénás vért a belső szervekből, így helyet adnak az oxigéndús vérnek, amint elengedjük a megfeszített csavarást.
Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkezdened ezt a nagyszerű testmozgást: jóga mindenkinek!
 
 
 
 

<-- Vissza a Miben rejlik a jóga nagyszerűségének titka? blog oldalra!