Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Büntető ügyvéd Budapest Máza Baranya megye

Ki a csuda az a Büntető ügyvéd, és mi a munkája?  

Az ügyvédről már mindannyian hallottunk – a többség – az általuk végzett feladatkörökkel is tisztában van. A jogi egyetemet végzett személynek az a feladata, hogy azt a személyt védje, aki ellen vádakat hoztak fel. Akad egy olyan része is ennek a szakmának, aminek a nevével és főleg a jelentésével nem vagyunk képben. Azaz, ki az a Büntető ügyvéd személy? Büntető ügyvéd alatt azt értjük, aki a következő dolgokat teheti meg:     
- abban az eljárásban, amit az ügyészség folytat az általa védett személy ellen, képben lehet azokkal a hivatalos iratokkal, amelyek a védencéhez kapcsolhatók.
- tetszőleges mennyiségű találkozót folytathat azzal személlyel, akihez ki van rendelve. Szóval nincsen megszabva, hogy hányszor találkozik vele, akár napi öt alkalom is lehet!
- különféle dolgokat tehet a személy védelme érdekében. Pl. tehet észrevételeket vagy elindíthat különféle dolgokat a hatóságnál.
- megteheti azt, hogy a folyamatban lévő büntetőügyben jelzi a rendőröknek, ha valamit elrontottak vagy elhibáztak.

büntető ügyvéd budapest
- a nyomozókat nyaggathatja, ösztökélheti és motiválhatja, hogy szerezzenek be olyan bizonyítékokat, amelyek segítségével az általa védett személy kisebb vagy semmilyen büntetést sem kap. Ezen a tevékenységen rajta kell, hogy legyen folyamatosan. Ez is hozzátartozik a munkájához. Azaz a munkaköri leírásába beletartozik.          
- abban is segítenie kell azt a személyt, akihez kirendelték, hogy adjon neki adatokat és pontos felvilágosítást, hogy miként értelmezhetők azok a szabályok, amelyekkel sokszor az ügyészek között is nézeteltérés található. A jogszabály magyarázatokat kell adni annak az egyénnek, akinek az érdekeit védi, mert a jogi szövegek nagyon kacifántosak és az átlagembernek nehezen értelmezhetők.  
Tehát összegezve a leírhatjuk, hogy a Büntető ügyvédként működő ügyvéd feladata, hogy segítse azt a személyt, akit véd.  Csökkentse a hatóságok extra erejét, hogy az adott ügyben, a legjobb védekezési taktikát találja ki és alkalmazza. Az egész természetesen arra megy ki, hogy a védett személy, a vád által felhozott dolgokból a lehető legjobb eredménnyel jöjjön ki. Az eredménye a pernek, az eljárásnak, a lehető legjobb legyen a gondjaira bízott embernek.   
Önnek minek lehetnek a segítségére a nálunk dolgozó Büntető ügyvédk?  
A különféle hatóságok által indított akciók, az esetek legnagyobb részében meglepetésként érik az ügyfeleket, azaz azt a személyt, akik ilyen-olyan ügyben képviselni kell az adóhatóság, a police és az ügyészség ellenében. Az említett állami szerveknek komoly a helyzeti előnyük, mivel tudnak róla, hogy melyik hajnalban törnek rá a védett személyre, vagy mikor veszik őrizetbe azt. Az ügyfelet ez a meglepetés-szerűen végrehajtott akciók, váratlanul érik.    
Amikor legelőször hallgatják ki a személyt, akinek a segítségére van a Büntető ügyvéd, az nem csak kihallgatott mentális állapotára hat, hanem a nyomozás taktikájának is a meghatározó része. Ugyanis az ekkor tett vallomást, mint bármi más dolgot, pl. az összeszedett bizonyítékokat, bátran fel is használják a vádlott ellen, akit véd a Büntető ügyvéd.

Az előbb elhangzottak miatt, nagyon fontos, hogy a legelső kihallgatáson jelen legyen a Büntető ügyvéd. Hogy védje az érdekeit. Ez az illetékes a Büntető ügyvéd, aki jól ismeri a nyomozók kikérdezési taktikáit, plusz a gyorsan változó jogszabályok között is remekül kiismeri magát.

 

<-- Vissza a Büntető ügyvéd Budapest Máza Baranya megye blog oldalra!