Tatár üzleti delegáció látogatott Budapestre 2016. 06. 21.

Tatár üzleti delegáció látogatott Budapestre

Főként az agrárium területén van lehetőség együttműködések kialakítására

Budapest, 2016. június 21. – A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szervezésében Budapestre látogatott a Tatár Köztársaság Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Minisztériumának delegációja, Zabbarov Marat Azatovics miniszterhelyettes vezetésével. A látogatás célja az volt, hogy felmérjék, mely területeken alakulhatnak ki partnerkapcsolatok Magyarország és a Tatár Köztársaság között.

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a megbeszélésen elmondta, hazánkat és a tagköztársaságot gazdasági és kulturális kapcsolatok is összefűzik. A helyettes államtitkár továbbá tájékoztatást adott az Európai Unió Közös Agrárpolitikáján belül megvalósuló támogatási forrásokról, valamint arról is, hogy a magyar kormány milyen lehetőségekkel tudja helyzetbe hozni a fiatal gazdákat a vidékfejlesztési pályázatok kiírásakor.

A felek kiemelték, a két ország között sikeres agrárgazdasági kapcsolatok alakultak ki, és reményeik szerint a jövőben új területeken is fejlődhetnek a partnerkapcsolatok.

A Kereskedőház Oroszország Projektigazgatósága közreműködésének köszönhetően a tatár delegáció tagjai több cég- és telephely bejáráson is részt vettek. A küldöttség az MNKH több kiemelt partnerét is felkereste, úgymint a Hevesgép Kft., a Korax Gépgyár Kft., az UBM Zrt., Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft., Hunland Trade Kft. és az Agrometál Zrt. A bejárások mellett több üzleti tárgyalást is lebonyolítottak a potenciális területek beazonosítása céljából.

A látogatást mindkét fél sikeresnek tartja, hiszen több területet sikerült feltérképezniük, ahol a jövőben gazdasági partnerkapcsolatokat tudnak kialakítani. A tatár fél elmondta, elsősorban a zöldség- és gyümölcstermesztés, feldolgozóipar valamint a gépgyártás területén valósulhatnak meg együttműködések.

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja elősegíteni a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének bővülését. Helyi képviseletein keresztül jelenleg négy kontinens közel 40 országának piaca érhető el. Partnerei számára a külpiacokon felkutatja a lehetséges konkrét üzleti lehetőségeket, illetve személyre szabott, komplex szolgáltatáscsomagot nyújt exportképességük növelése érdekében. További információ: www.kereskedohaz.hu

További sajtóinformáció

Hanyecz Imre