MENÜ
EN | HU

Magyar startupok a világ egyik legjelentősebb technológiai eseménysorozatának New York-i állomásán 2016. október 14.

New York, 2016.10.14.- Öt magyar, korai fázisú vállalkozás vehetett részt a New York-i Techweek fesztiválon és a kapcsolódó szakmai eseményeken a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programja és a helyi Magyar Főkonzulátus segítségével. Az október 10-16. közötti eseménysorozaton közel 50.000 innovációs területen dolgozó szakember és több mint 600 cég vesz részt. 

A 2011 óta megrendezett Techweek az egyik legjelentősebb technológiai innovációra fókuszáló eseménysorozat az Egyesült Államokban, melynek egyik fő állomása a New York-i szakmai program.

Az innovációs hét egyik csúcspontja a szakkiállítás volt, melyen közel 50 – többségében egyesült államokbeli - innovatív startup mutatkozott be a szakmai nagyközönségnek, illetve a jelenlévő újságíróknak, valamint egy félmillió dollár fődíjazású startup versenyt is rendeztek.

Idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a New York-i Magyar Főkonzulátus közreműködésével öt magyar startup cég is részt vehetett a New York-i eseményen.

Az online csalások kivédésétől a közösségi hírügynökségig

A résztvevő magyar cégek változatos, széles iparági spektrumot lefedő megoldásokat mutattak be a rendezvényen:

A SEON egy olyan online adatbiztonsági rendszert fejlesztett ki, mely a netes vásárlások során szűri ki az esetleges csalásokat, visszaéléseket, hiszen ezek egyre nagyobb problémát jelentenek az e-kereskedelem területén működő cégeknek.

A Reporter Community egy olyan közösségi platformot hozott létre, melyen bárki megoszthatja és médiumoknak, hírügynökségeknek értékesítheti hírértékkel rendelkező fotóit.

A Brokerchooser az online tőzsdei kereskedés terén képvisel innovációt, hiszen a rendszer segítségével befektetők közvetlenül bízhatnak meg brókereket Európában.

Az Ozone Extrade egy olyan berendezést fejlesztett ki, mely ózon segítségével sterilizál helyiségeket. Az eszköz az egészségügyben, az élelmiszeriparban, az agráriumban, illetve lakossági felhasználási céllal is alkalmazható.

A Wearnotch egy olyan szenzoros mozgás elemző applikáció, melyet fizikoterapeuták használhatnak gyógyítási céllal, illetve sportolók vagy zenészek elemezhetik ki és fejleszthetik mozdulataikat.

Connecticut állam tárt karokkal várja a közép-európai cégeket

A Techweekhez kapcsolódóan a New York-i Magyar Főkonzulátus szakmai napot szervezett a connecticuti Qiunnipiac Egyetemmel közösen. A rendezvény során válaszokat kaphattak cégalapítási és vállalkozói vízumot érintő kérdésekre, megismerhették az egyetem innovációs központját, stratégiáját és Connecticut komplex programját, mellyel ösztönzik a közép-európai innovatív startupok tevékenységét az államban, a cégalapítástól kezdve az egyetemi együttműködéseken át a piacra jutásig. Az eseményen többek között a Cunnecticut Innovation befektetési alap is részt vett, mely 120 millió dollárnyi tőkével keresi a befektetési lehetőségeket startup projektekbe.

Emellett a magyar startupok vállalkozásfejlesztési tréningeken, befektetési kapcsolatépítő eseményeken és kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt. 

###

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja elősegíteni a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének bővülését. Helyi képviseletein keresztül jelenleg négy kontinens közel 50 országának piaca érhető el. Partnerei számára a külpiacokon felkutatja a lehetséges konkrét üzleti lehetőségeket, illetve személyre szabott, komplex szolgáltatáscsomagot nyújt exportképességük növelése érdekében. További információ: www.kereskedohaz.hu

 

További sajtóinformáció

Hanyecz Imre

06/20 351 5001

hanyecz.imre@tradehouse.hu

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben