Magyar ízek hódítják meg Londont 2016. november 18.

London, 2016. november 18. – Piacfelmérő jelleggel megkezdődött a kiváló minőségű, prémium kategóriás élelmiszereket összefogó Áldomás termékek nemzetközi bevezetése. A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) által életre hívott közösségi márka november 17-20. között, a világhírű séfek és exkluzív londoni éttermek részvételével zajló Taste of London rendezvényen vásárolhatók meg első ízben a külpiacon.

Közel 60.000 érdeklődő részvétele mellett kerül megrendezésre a brit főváros legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Taste of London, melyen a Magyar Nemzeti Kereskedőház pavilonjában a prémium kategóriás élelmiszereket tömörítő ernyőmárkát, az Áldomást és kiváló minőségű magyar borokat kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. A rendezvényen a Kereskedőház első alkalommal értékesíti a természetes alapanyagok használatával, az adalékanyagok minimális szinten tartásával, valamint a mesterséges színezékek és ízfokozók kizárásával előállított Áldomás élelmiszereket.

Az MNKH az Áldomás közösségi márka létrehozásával a természetes, magas minőségű élelmiszereket előállító cégeket fogja össze.  Hiszen a globális élelmiszerpiacon hatalmas a verseny, melyben a magyar termelők külön-külön, az agrárium kiváló adottságai ellenére volumenben és árban nehezen tudják felvenni a versenyt.

A Taste of London keretében a portfólióban jelenleg megtalálható 30 termék közül tarpai szilvalekvárt, bio csicsókás ketchupot, mangalicakolbászt, lenmagolajat és bio energiagolyót vásárolhatnak meg a brit fogyasztók.

„Világszerte egyre nagyobb a kereslet a természetes összetevőket tartalmazó, magas beltartalmi értékkel bíró, prémium élelmiszerek iránt. Ebben a szegmensben pedig a magyar termékek is versenyképesek a nemzetközi piacokon. Éppen ezért hívtuk életre az Áldomás közösségi márkát. Fontos mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy piacfelmérő jelleggel megkezdtük a Taste of London keretében a külpiaci bevezetést” – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Az Áldomás élelmiszerek első ízben az Egyesült Királyságban, Japánban és a Skandináv államokban kerülnek értékesítésre, ugyanakkor a helyi sajátosságoknak megfelelően a Kereskedőház minden célpiacra egyedi termékportfóliót állít össze. „A Taste of Londonon történő értékesítés így egyúttal hozzájárul ahhoz is, hogy a piaci visszajelzések alapján tökéletesítsük a kínálatot, és így hamarosan a brit boltok polcaira is eljuttassuk prémium kategóriás élelmiszereinket” – tette hozzá Oláh Zsanett.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház nem csupán külpiaci tudást, exportpiaci orientációt és kapcsolatrendszert biztosít a magyar vállalkozások számára, hanem összefogja a Kárpát-medence legkiválóbb élelmiszereit előállító magyar termelőket, vállalkozókat és elősegíti az így létrejövő közös árualap nemzetközi piacra jutását.