MENÜ
EN | HU

Világjáró körúton a V4-ek közös műalkotása

A második Hybridart Camp, nemzetközi alkotótábor az „Upcycling Art” tematikára épült. A rendezvénynek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed adott otthont 2017. augusztus 14-24 között.

A táborban magyar, cseh, lengyel, szlovák és emirátusi művészeti egyetemek jelenlegi és végzett hallgatói egy monumentális köztéri installációt készítettek 8000 használt alumínium doboz felhasználásával. A műalkotás egyszerre hívja fel a figyelmet a hulladék-újrahasznosításra jelentőségére valamint jól példázza a nemzetközi összefogásban rejlő lehetőségeket.

A közel 2,5 méter magas és 4 méter hosszú, lófejet formázó installáció Pécsről a budapesti Duna korzóra utazott, majd az év során még kiállításra kerül, az abu dhabi nemzetközi Art Fairt követően, Dubaiban. Végül, 2018-ban a brüsszeli Magyar Kultúrintézetben lesz látható.

Az alkotótábor során tartott előadások, workshopok kiváló lehetőséget biztosítottak a résztvevők számára az újrahasznosítással kapcsolatos nemzeti jó gyakorlatok megismerésére. A körkörös gazdasági folyamatok bevezetését az Európai Unió is kiemelten támogatja, így a jövőben, a Visegrádi országokban is, számos, a hulladékok gazdaságos felhasználására épülő projekt indulhat.

A projekt a V4 országok (magyar, lengyel, szlovák, cseh) egyetemei, az abu dhabi székhelyű Etihad Modern Art Gallery és a budapesti Hybridart Management együttműködésében valósult meg. A műalkotás elkészítéséhez a tisztított hulladék alapanyagot a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet Zrt. és háttérintézményei biztosították.

A projekt finanszírozásához nagymértékben hozzájárult a Magyar Nemzeti Kereskedőház, azzal a céllal, hogy a hazai alkotóművészeti termékek nemzetközi térnyerését támogassa.

A program kommunikációs és PR feladatainak-koordinációjának szervezésébe bekapcsolódott a Miniszterelnökség EU Ügyekért Felelős Államtitkársága és a Külgazdasági és Külügyminisztérium V4 Igazgatósága.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben