MENÜ
EN | HU

Stratégiai szemléletet kapnak a hazai és határon túli cégvezetők az MNKH Exportakadémián

Tizenegyedik alkalommal indította útjára a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) komplex exportfejlesztési képzését, az MNKH Exportakadémiát április 11-26. között. A Kereskedőház képzési programja idén tovább bővül: haladó szinten és a határon túli helyszíneken is megrendezik a tréningsorozatot, mely már online formában is kínál stratégiai és gyakorlati exportpiaci ismereteket.

A 2012 óta megrendezésre kerülő Exportakadémiát eddig összesen több mint 400 cégvezető végezte el, akiknek többsége a megszerzett gyakorlati tudásnak köszönhetően, a Kereskedőházzal együttműködve már sikeres exportőrré vált. A mostani négynapos tréningen 23 vállalkozás 27 képviselője vesz részt, elsősorban az élelmiszeripar, élelmiszer-feldolgozóipar, textilipar, építőipar, bútoripar és orvostechnika szegmenseiből. Az Exportakadémia tavaszi „féléve” az üzleti környezet és piacelemzés, a marketingstratégia, a külkereskedelem-technika és az exportfinanszírozás témái köré épül. Piaci trendeknek valamint partnereink visszajelzései alapján folyamatosan formáljuk képzési rendszerünket annak érdekében, hogy a vállalkozások a lehető leghasznosabb tudással felvértezve lépjenek a külpiacokra, ezzel is minimalizálva az ilyenkor felmerülő kockázatokat.

Exportpiaci tudás online formában már kezdő vállalkozásoknak is

A Kereskedőház folyamatosan fejleszti exportképzési programját, melynek eredményeként „Exportakadémia lépésről lépésre” című online képzési szolgáltatása az elmúlt fél évben több mint száz, export tevékenysége beindítását tervező, külpiacra lépés iránt érdeklődő cégvezetőhöz jutott el. Az online oktatási platform előnye, hogy tértől és időtől függetlenül vizuális elemekkel, jól feldolgozható formában ismerteti meg az érdeklődő cégvezetőt az EU-n belüli és EU-n kívüli termék- és szolgáltatásértékesítés szabályaival, a termékbevezetés stratégiájával. A rendszer gyakorló exportőröknek is kínál naprakész tudást: a kereskedelem-biztonság aktualitásaitól a kedvezményes exporthitelezésig. A szolgáltatás ingyenes a vállalkozások képviselői számára.

„Kutatások és tapasztalataink is azt mutatják, hogy az exportáló magyar vállalkozások a terjeszkedés legnagyobb kihívásának a megbízható külföldi partner megtalálását, a külpiaci információk valamint a külpiacra lépéshez szükséges tudás megszerzését látják. A Magyar Nemzeti Kereskedőház szolgáltatásaival ezen akadályok leküzdéséhez hatékonyan tud hozzájárulni. Képzési szolgáltatásainkat úgy fejlesztjük, hogy a kezdő és haladó, azaz a folyamatosan exportra dolgozó cégek is megtalálják velünk a megoldásokat. Exportakadémia tréningünk egyedülálló abban, hogy a résztvevők naprakész információk és készségfejlesztő tréningek mellett cégük külpiacra lépési stratégiáját is elkészítik, mely alapja a további külpiaci együttműködésnek.” - fogalmazott Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Egyre több határon túli magyar cég vehet részt a képzésben

A Kereskedőház kiemelt stratégiai célja a határon túli magyar vállalkozások gazdaságfejlesztése, a határ menti magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése. Ennek részeként az MNKH kiterjesztette képzési tevékenységét a határon túli magyarlakta területekre is, így a Határon túli Exportakadémia programsorozatban 2016 óta 6 helyszínen Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján, Felvidéken és Horvátországban 254 határon túli vállalkozás képviselői juthattak tudáshoz, élő kapcsolatrendszerhez és exportpiaci orientációhoz. A XI. MNKH Exportakadémián kilenc határon túli cégvezető vesz részt Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben