MENÜ
EN | HU

Sikeresen a dél-európai piacokon a Kereskedőházzal

Az MNKH európai export célpiacokat bemutató tréning sorozatának legutóbbi állomásán Olaszországról, Svájcról, Szlovéniáról és Horvátországról hallhattak a kkv-k képviselői.

A téma felvetése annak köszönhető, hogy a hazai vállalkozások az export fejlesztésben leginkább a „megszokott, ismert” területekre fókuszálnak, nagyobb magabiztossággal kezdenek határainkhoz közelebbi, csekélyebb kockázatot rejtő országokkal. Ezt az igényt kívánja a Kereskedőház kielégíteni ezzel a rendezvénysorozattal, amelyen minél több európai országot  mutat be üzleti és kulturális szempontból. Az országok között vannak export célpiac oldaláról ismertebb és eddig kevésbé ismert országok.

Gulyás Lilla, a Kereskedőház európai projektigazgatója prezentációjában felhívta a figyelmet az ez évi európai kiállításokra és az azokhoz kapcsolódó fórumokra, képzésekre és tréningekre, amelyek a Kereskedőházon keresztül elérhetők.

Gyurácz Németh Iván az M27 ABSOLVO partnere a termékek piaci bevezetéséről beszélt. „Termék bevezetés a gyakorlatban: mit, miért, hogyan?” című előadásában érintette az eladást és a vevőkkel történő kapcsolattartást, a termék, tőke, értékesítés és marketing mint kulcstényezők, valamint ezek stratégiáját.

A CETHItalia srl. tulajdonosa Kohut Balázs, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, az olasz piacra „vitte el” a jelen lévőket. Szó volt a piaci szereplők bizalomépítéséről, a nyertes-nyertes szemléletről, az olasz mentalitásról. Felajánlotta cége segítségét B2B partnertalálkozókhoz, workshopok szervezéséhez, konferenciákon és kiállításokon történő megjelenéshez.

A Kereskedőház eszéki irodavezetője, Palizs-Tóth Hajnalka a Horvátországgal történő kereskedésről tartott előadást. A résztvevők megismerhették Horvátország gazdasági mutatóit, a „húzó ágazatokat”. Aktuális adó jogszabályok, a cégalapítás és egy kis tárgyalástechnika is belefért prezentációjába.

A Svájci Magyar Kereskedelmi Kamara társelnöke, Aron G. Papp előadásában hangsúlyozta, hogy az 1992-ben alakult szervezet egyaránt hatékonyan segíti a svájci befektetőket és a hazai export piacra lépni kívánó kkv-kat. Kiemelte a kereskedelmi bankok szerepének fontosságát, az EU támogatásait a termelő vállalkozások részére, a magyar gazdaság innovációs és piacszerző képességét. Felajánlotta szervezete segítségét svájci piacok felkutatásában.

Héra József, a Kereskedőház lendvai irodavezetője a szlovén exportpiaci lehetőségekkel kapcsolatban adta át szakmai tapasztalatait. A Lendva körzetében található vállalkozások ismertetésével hasznos gyakorlati ismereteket adott át a lehetséges külpiaci lehetőségekről.

A Kereskedőház képzési igazgatósága hamarosan jelentkezik az európai export célpiacokat bemutató következő programmal.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben