MENÜ
EN | HU

Sikeres üzleti fórum az ASEAN országok piacairól

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közösen sikeres ASEAN Üzleti Fórumot tartott március 29-én. Az eseményen résztvevő több mint félszáz magyar vállalkozó és cégvezető átfogó tájékoztatást kapott a délkelet-ázsiai régió gazdasági és üzleti sajátosságairól, a releváns üzleti lehetőségekről, az egyes országok vámszabályozási rendszereiről, illetve személyes bemutatkozást tartottak a régióban működő kereskedőházak képviselői is.

A Kereskedőház távoli desztinációkat bemutató rendezvénysorozatának második állomása keretében ezúttal a délkelet-ázsiai régió országai kerültek bemutatásra. A hazai kkv szektor exportképes szereplői folyamatosan keresik az üzleti lehetőségeket a régióban, hiszen Délkelet-Ázsia gazdasági és üzleti környezete a világon a legdinamikusabban fejlődik. A Kereskedőház a 10 ASEAN tagállamból összesen 6 országban működtet helyi irodát.

Mindezen tényekre, valamint a magyar vállalkozások nyitottságára tekintettel, a Kereskedőház kiemelt hangsúlyt helyez e régióban rejlő üzleti lehetőségek, releváns partnerek felkutatására, egyúttal a magyar vállalkozások termék és szolgáltatási portfóliójának sikeres piacra juttatására.

 „Az elmúlt évek tendenciája, hogy a globális piacok átrendeződése zajlik, a nemzetközi kereskedelem súlypontja a nyugat-európai és észak-amerikai fejlett piacokról egyre inkább áthelyeződik az ázsiai és annak részeként a délkelet-ázsiai régióra” – hangsúlyozta nyitóbeszédében Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Jári Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Dél- és Délkelet-Ázsiai Osztály osztályvezetője nyitóelőadásában hangsúlyozta: „Intenzív kormányzati aktivitás kezdődött 2014-től, amelynek eredményeképpen megteremtetettük a folyamatos kapcsolattartáshoz szükséges infrastruktúrát, intézményfejlesztésekkel, nagykövetségek és főkonzulátusok megnyitásával. Emellett bővítettük a külgazdasági attasé hálózatunkat és létrehoztuk a gazdasági-kereskedelmi együttműködést segítő egyezményes hátteret. Mindezzel párhuzamosan a kereskedőházak is megkezdték működésüket. Erőfeszítéseink eredményeként a korábbinál szélesebb bázison, a rendszeres politikai kapcsolattartás által biztosított kedvező légkörben folytatjuk együttműködésünket a térség országaival. ”

A több mint 50 cégvezető az esemény keretében átfogó tájékoztatást kapott többek között – Brunei, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kambodzsa, Laosz, Malajzia, Mianmar, Szingapúr, Thaiföld, illetve Vietnam – releváns üzleti lehetőségeiről, gazdasági, jogi és üzleti környezetéről,  az egyes országok vámszabályozási rendszereiről, illetve elhangzottak részletes információk az MNKH régiós kereskedőházainak szakmai tevékenységeiről, szolgáltatásairól, és az eddig elért eredményekről.

 

Dr. Bernek Ágnes, a Magyar Nemzeti Kereskedőház délkelet-ázsiai geopolitikai szakértője elsősorban a globális piacok átrendeződésének folyamatáról tartott elemző, értékelő előadást.

A szakmai előadásokat követően a vállalkozóknak lehetőségük nyílt az MNKH külpiaci szakértőivel, valamint a meghívott kereskedőházak képviselőivel történő személyes konzultációra.

,,Jelenleg Ázsia a világ leggyorsabban fejlődő régiója, éppen ezért a magyarországi és az ázsiai üzleti, illetve gazdasági együttműködéseket a lehető legszélesebbre kell tárni, amelyben a Kereskedőháznak is kulcsfontosságú szerepe van. Az ASEAN Üzleti Fórum megszervezése és sikeres megvalósítása is azt a célt szolgálja, hogy tovább bővítsük a régióba exportáló magyar vállalkozások számát, ezzel adva újabb lökést hazánk és a régió országai közti együttműködéseknek, egyúttal a magyar exportnak” – fogalmazott Kun Gábor.

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben