MENÜ
EN | HU

Magyar startupokkal és szakmai előadással népszerűsíti a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Visegrádi Négyek innovációs törekvéseit

A francia digitális ökoszisztéma legjelentősebb szereplői előtt három startup is bemutatkozott

A Kereskedőház szervezésében panelbeszélgetésre is sor került, melyen európai befektetők, iparági szereplők és döntéshozók ismerhették meg a Visegrádi Négyek innovációs törekvéseit és a mintegy 65 millió fős piacban rejlő üzleti potenciált.

Európa digitális fővárosa

Franciaország az innováció és a digitális megoldások területén jelentős eredményeket ért el az elmúlt években. A Future en Seine megtestesíti ezt a fejlődést, hiszen Európa egyik legnagyobb digitális innovációra, smart megoldásokra és kreatíviparra fókuszáló szakmai eseményévé vált. Idén is mintegy 30.000 szakmai érdeklődő, befektető és szakember képviselteti magát a rendezvényen.

Ebben a rangos és inspiráló nemzetközi környezetben a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően három hazai innovatív vállalkozás is bemutatkozik.

A Route4U egy olyan alkalmazást fejlesztett, mely a mozgásukban korlátozott közlekedőknek biztosít személyre szabott navigációt járda- és gyalogosátkelő adatok, illetve tömegközlekedési információk alapján. A Sparkon.io szenzorok parkolóhelyekre történő telepítésével egy olyan intelligens megoldást kínál, mely egy átfogó parkolási- és üzemeltető rendszert biztosít felhasználóknak, parkolóhely-tulajdonosoknak, üzemeltetőknek. A PocketGuide GPS alapú audio city guide alkalmazása napjainkban már 150 városban, 18 nyelven nyújt segítséget turistáknak és helyi lakosoknak a látnivalók és a város titkainak megismerésében, valamint az eligazodásban.

Tudás, tehetség, innováció Közép-Európában

A Magyar Nemzeti Kereskedőház panelbeszélgetést szervezett a Future en Seine-hez kapcsolódóan, melynek célja a Visegrádi Négyek, benne Magyarország innovációs és üzleti környezetének, valamint a régióban rejlő lehetőségek bemutatása volt.

 „Franciaország az elmúlt években innovációs és digitális nagyhatalommá vált. Az ország közel 70 millió fős piaca, kiegészülve a frankofón másodlagos piacokkal, a rendelkezésre álló erőforrások és szakértelem, valamint a különböző támogatási programok révén a magyar innovatív vállalkozások számára is komoly üzleti lehetőségeket rejt. Ezért is különösen jelentős, hogy a Future en Seine rendezvényen nem csupán három magyar startup mutatkozik be, hanem panelbeszélgetés keretében pozícionálni tudtuk a Visegrádi Négyek országainak üzleti környezetét a francia digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplői körében, ezáltal ösztönözve a régióba irányuló külföldi tőkeáramlást és befektetéseket.”– fogalmazott Károlyi György, Magyarország Franciaországba akkreditált nagykövete.

Sebastian Tamás, az MNKH innovációs igazgatója elmondta: „A V4 együttműködés keretében létrejöhet egy olyan gazdasági és technológiai unió, melynek startupjai dinamikus irányváltási és alkalmazkodási képességükkel tovább erősítik a régió versenyképességét. Az MNKH ezt a folyamatot kívánja dinamizálni InnoTrade programjával és a Visegrádi Négyek közti együttműködések szorosabbra fűzésével.”

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben