MENÜ
EN | HU

Magyar megjelenés a ningbó-i Kína- Közép-és Kelet-Európai Befektetési és Kereskedelmi Expón

A Magyar Nemzeti Kereskedőház az elmúlt négy évhez hasonlóan, az idei évben is nemzeti standdal vesz részt a nemzetközi fogyasztói termékeket felvonultató, kiemelt gazdasági jelentőséggel bíró, ningbó-i Kína- Közép-és Kelet-Európai Befektetési és Kereskedelmi Expón. A 200 négyzetméteres magyar standon hat szakmai kiállító képviseli hazánkat. A kiállítással párhuzamosan megvalósuló Kína-KKE Gazdasági és Kereskedelmi Miniszterek konferenciáján részt vett és felszólalt Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Ningbo város stratégiai célkitűzése, hogy a Kína-KKE (Közép-Kelet-Európa) befektetési, kereskedelmi, turisztikai, kulturális, oktatási együttműködések központjává váljon. E cél elérése érdekében immár harmadik éve megrendezi a Kína-KKE Gazdasági és Kereskedelmi Miniszterek konferenciáját, valamint negyedik alkalommal a 16 közép- és kelet-európai ország termékeit felvonultató expót. Az események kiemelt gazdasági jelentőségére való tekintettel, a kiállítást megelőző miniszteri találkozón jelen volt és felszólalt Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is.

A nagyszabású, nemzetközi fogyasztói termékeket bemutató szakmai kiállításon Magyarország 200 négyzetméteres kollektív standdal jelenik meg. Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: „Az idei évben kilátogató szakmai közönség elsősorban kiváló minőségű magyar gyógynövény-készítményekkel, fejlett borászati technológiával, hazai innovációs megoldásokkal, egy közel 50 milliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési projekttel ismerkedhet meg, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítunk egy B2B multimodális szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak is, amely képes összekapcsolni a tengeri és szárazföldi állomásokat.”

Újdonságként idén a magyar pavilonban Magyarországot bemutató képkiállítás is helyet kap, melyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség biztosított fotóanyagot.

Hazánk is díszvendégként vesz részt a Kína Nemzetközi Import Expó-n

Németország valamint Nagy-Britannia mellett hazánk is díszvendégként vesz részt a 2018. november 5. és 10. között Sanghajban megrendezésre kerülő Kína Nemzetközi Import Expo elnevezésű szakkiállításon. Az első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel életre hívott esemény célja összekapcsolni a versenyképes termék és szolgáltatási portfólióval rendelkező vállalkozásokat a potenciális kínai partnerekkel, disztribútorokkal.

„Az esemény megszervezése egyértelműen mutatja Kína szándékát a globális kereskedelmi együttműködések kiszélesítése, valamint a közel 1,4 milliárd fős piac megnyitása iránt. Célunk, hogy mind a magyar nemzetgazdaság, mind pedig a magyar kkv szektor e törekvések nyerteseivé váljanak, melyhez kiváló lehetőség a Kína Nemzetközi Import Expo” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A hiánypótló esemény fókuszában többek között az autóipar, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, valamint a turizmus, illetve a kapcsolódó szektorok termék- és szolgáltatási portfóliója áll.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben