MENÜ
EN | HU

Idén is folytatódik a Kereskedőház közép-európai régiókat bemutató konferenciasorozata

A tavalyi évi sikereket követően a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) 2017-ben ismét elindította a Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban című konferenciasorozatát. Az idei előadások keretében a részt vevő vállalkozások Ausztria, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia üzleti környezetével, valamint az országok jogi és gazdasági hátterével ismerkedhettek meg.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház a megyei iparkamarák, valamint az Enterprise Europe Network (EEN) közreműködésével idén ismét útjára indította nagysikerű, a közép-európai országok gazdasági és üzleti környezetét bemutató konferenciasorozatát. A Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban elnevezésű, több állomásos szakmai fórumokon az MNKH regionális irodavezetőinek, valamint az iparkamarák és EEN külpiaci szakértőinek előadásai keretében a résztvevő vállalkozások az országok gazdasági, jogi és üzleti környezete mellett megismerkedhettek a különböző elérhető exportfinanszírozási lehetőségekkel, a Kereskedőház szolgáltatási portfóliójával, illetve a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. vállalkozásfejlesztési programjaival.

Hat helyszín, több mint 200 résztvevő

Az összesen hat helyszínre ellátogató konferenciasorozat első három, októberi állomásán – Győr, Székesfehérvár és Eger – a mintegy 100 résztvevő átfogó tájékoztatást kapott az osztrák, a szlovák és a lengyel piac potenciális üzleti lehetőségeiről, az exportfolyamatok során felmerülő lehetséges kihívásokról és azokra adható válaszokról, valamint az MNKH széleskörű szolgáltatási portfóliójáról.

A tavalyi sikerekre, illetve az idei konferencia első állomásain tapasztalt érdeklődésre való tekintettel a Kereskedőház novemberben további három helyszínen – Szeged, Kecskemét, Budapest - is megszervezte a fórumot, melynek fókuszában Szlovákia, Ausztria, Szerbia és Románia állt. A magyar cégek külpiacra lépését ösztönző előadássorozat sikerét és létjogosultságát kiválóan példázza, hogy a konferenciákra előzetesen több mint 120 vállalkozó regisztrált.

„Tekintettel arra, hogy a kezdő exportőrök jellemzően a környező államok irányába teszik meg az első lépéseket, nagy hangsúlyt helyezünk a velünk határos országokban rejlő üzleti és exportlehetőségek bemutatására. Az exportsikerek eléréséhez azonban a célpiac ismerete mellett a személyes kapcsolatrendszer is nélkülözhetetlen. Ennek jegyében kiépítettük 22 képviseletből álló irodahálózatunkat a régióban, valamint elérhetővé tettük képzési és szolgáltatási portfóliónkat is a határon túli magyar vállalkozók számára, többek között a nemzetközi partnerkeresést és közvetítést, üzletember találkozók és szakmai fórumok szervezését, kiállításokon és vásárokon való részvétel biztosítását, vagy éppen a pályázatokkal kapcsolatos tanácsadást”- fogalmazott Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A szakmai előadásokat követően az MNKH lehetőséget biztosított a résztvevők számára üzleti tárgyalások lefolytatására, valamint a külpiaci tanácsadókkal történő személyes konzultációra, cégre szabott tanácsadásra. 

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben