MENÜ
EN | HU

Erősödnek a magyar-kínai kapcsolatok

Közel 70 magyar vállalkozás képviselte hazánkat Csungkingban Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Bank of China szervezésében megvalósult üzleti és kulturális rendezvénysorozaton. A magyar vállalkozások több száz kétoldalú üzleti tárgyalást folytattak, valamint számos együttműködési megállapodás aláírására is sor került.

Kiemelt magyar megjelenés

Kína nyugati részén fekvő Csungking városban zajlott le 2017. május 16-21. között a China (Chongqing) – Hungary Trade and Investment Promotion Fair, ahol Magyarország az eddigi legnagyobb számú üzleti delegációval képviseltette magát.

A hat napon át tartó, huszonnégy eseményt összefogó rendezvénysorozat részét képezte a China-Hungary SME Cross-border Investment & Trade Cooperation konferencia, mely Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Bank of China közös szervezésében valósult meg. A konferencián közel 70 magyar vállalkozás mutatta be termékeit és szolgáltatásait a 180 négyzetméteres magyar nemzeti pavilonban. Többek között olyan megoldásokat ismerhettek meg a kínai vállalatok, melyek elengedhetetlenek Csungking és a régió jövőbeli fejlődéséhez, így többek között zöld technológiákat, smart city megoldásokat, környezetbarát innovációkat, vízgazdálkodási technológiákat, ICT megoldásokat és élelmiszeripari termékeket.

Több száz kétoldalú üzleti tárgyalást folytattak a magyar vállalkozások

Az üzleti fórumokon részt vevő magyar vállalkozások összesen több száz kétoldalú üzleti tárgyalást folytattak, valamint 13 gazdasági együttműködési megállapodás aláírására is sor került, többek között az informatikai, a logisztikai és az élelmiszeripari szegmensekhez kapcsolódóan.

„Csungking Kína egyik leggyorsabban fejlődő tartománya, az ország autóipari és informatikai, valamint Délnyugat-Kína gazdasági, kereskedelmi központja, a régió ennek megfelelően jelentős piaci lehetőségeket kínál a magyar vállalkozások számára. Ahhoz azonban, hogy a hazai termékek és technológiák iránti kereslet konkrét üzleti együttműködésekben realizálódjon, pozícionálni kell termékkínálatunkat a kínai piacon, bővíteni kell a hazai cégek kapcsolatrendszerét, valamint átadni a szükséges tudást a sikeres exporttevékenységhez. Biztos vagyok abban, hogy jelen szakmai program is hozzásegíti a hazai cégeket ahhoz, hogy konkrét üzleti sikereket érjenek el a közeljövőben” - fogalmazott Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

A világ legmodernebb kipufogógyártó technológiája kerül Magyarországra

A rendezvényhez kapcsolódóan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai megállapodást kötött a Bohong-csoporttal, mely a világ legnagyobb kipufogógyártója. Az együttműködés értelmében a Magyarországon már 1200 munkavállalót foglalkoztató kínai vállalat 9 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Oroszlányban, melynek keretében a legfejlettebb technológiák alkalmazásával kerülnek majd előállításra kipufogók Magyarországon. 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben