MENÜ
EN | HU

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a török állami kkv fejlesztési ügynökség, a KOSGEB

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a török kis –és középvállalkozások fejlesztéséért felelős ügynökség, a KOSGEB. A hosszú előkészítési folyamatok eredményeként létrejött szakmai kooperáció elsődleges célja a két ország vállalkozásai közti üzleti és befektetési együttműködések számának és azok értékeinek növelése, ezáltal elősegítve Magyarország és Törökország kétoldalú kereskedelmi kapcsolatainak további erősödését.

Magyarország és Törökország az elmúlt években példaértékű gazdasági- és diplomáciai együttműködést alakított ki, amelynek eredményei a két ország közti kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok tekintetében is számszerűsíthetők. A török piacra irányuló magyar export ugyanis 2010 és 2017 között több mint 680 millió euróval bővült, a tavalyi évben meghaladva a 1,8 milliárd eurót.

A két ország vállalkozásai közti partnerkapcsolatok további fokozása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), a DEIK közreműködésével, valamint az ALX Hungary szakmai támogatásával Magyarország-Törökország Üzleti Fórumot szervezett, mintegy 150 magyar és török cég részvételével. Az esemény keretében, a személyes üzleti tárgyalások megvalósítása mellett a Kereskedőház és a török kis –és középvállalkozások fejlesztéséért felelős ügynökség, a KOSGEB együttműködési megállapodást kötött.

A szakmai kooperáció célja a magyar és török kkv szektor közti üzleti és befektetési együttműködések további dinamizálása, naprakész piaci, jogi és gazdasági információk biztosítása, célzott partnerkeresés, illetve közvetítés.

,,Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk a magyar-török kétoldalú kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok tekintetében, hiszen a határozottabb állami szerepvállalás révén egy hatékonyabb, a vállalkozások igényeihez szorosabban illeszkedő, és fókuszáltabb szakmai hátteret tudunk biztosítani.” – fogalmazott Ligetfalvi Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Az MNKH és a KOSGEB közti kooperáció kiváló lehetőséget teremt a cégek számára a két ország földrajzi elhelyezkedése nyújtotta stratégiai előnyök hatékonyabb kihasználására is. Míg Törökország Ázsia, az Arab-félsziget, Afrika és az európai kontinens találkozási pontjában helyezkedik el, addig Magyarország Közép-Európa meghatározó államaként fontos tranzitország szerepet tölt be a balkáni régióval való gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok tekintetében, egyúttal az Európai Unió tagállamaként egy közel 500 millió fős piac kapuját is jelenti a török cégek számára.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben