MENÜ
EN | HU

Csúcstechnológiával tanítjuk meg a világnak a pálinkafőzést

A Hagyó Kft. eddig összesen öt amerikai cég számára telepített és üzemeltet komplett lepárló rendszereket, melyekkel többek között nemzetközi díjat nyert vodkát is gyártanak.

Világszerte növekszik a kereslet a jó minőségű alkoholos italok iránt, a fogyasztók egyre igényesebbek ebben a tekintetben. Ez a folyamat pedig kiváló lehetőséget jelent már működő gyártóknak a kapacitásbővítésre, illetve új szereplőknek a piacra lépésre. A miskolci székhelyű Hagyó Kft. ezt a kínálkozó üzleti lehetőséget használja ki azzal, hogy világszinten egyedülálló lepárlási rendszert fejlesztett ki, mellyel pálinka mellett például magas minőségű whisky és vodka is készíthető. 

Prémium kategóriás italok távvezérléssel

A magyar csúcstechnológia lényege, hogy átfogó megoldást kínál az előállítás teljes folyamatára az alapanyag- feldolgozástól kezdve a lepárlásig. Ez egy teljesen automatizált számítógépes rendszer, mely önállóan képes prémium kategóriás termékek előállítására. A cég emellett a szakértelmet is biztosítja a miskolci központból az USA és a világ különböző pontjain működő rendszereihez, melyek akár több ezer kilométer távolságból is felügyelhetők és vezérelhetők. Ennek köszönhetően a vállalkozás már jelentős üzleti sikereket is elért, a Hagyó Kft. eddig öt egyesült államokbeli gyártóval kötött megállapodást egyenként több százezer dollár értékben. Ráadásul az egyik amerikai partner által a cég technológiájával készített vodka rangos nemzetközi díjakat is besöpört már.

Kelendő a magyar innováció a világban

Az egyesült államokbeli sikerekhez nagymértékben hozzájárult a magyar gazdasági szereplők külpiaci tevékenységét szakmailag támogató Magyar Nemzeti Kereskedőház, mely feltérképezte a releváns célpiacokat, majd több alkalommal biztosított bemutatkozási lehetőséget a vállalkozás számára amerikai szakkiállításokon, ezzel kövezve ki az utat a piacra lépéshez. "A Hagyó Kft. kiváló példa arra, hogy magas hozzáadott értékű, innovatív termékkel és szolgáltatással egy kis magyar cég is jelentős sikereket érhet el a nemzetközi piacokon. Stratégiai célunk, hogy a magas hozzáadott értékkel bíró magyar technológiai megoldásokat külpiacra juttassuk, hiszen ezek jelentik a magyar export egyik kitörési pontját" - fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Gyümölcsaszalásban és lekvárkészítésben is "utaznak"

A Hagyó Kft. nemcsak a lepárlás területén rendelkezik magas hozzáadott értékű technológiával, hanem hasonló komplex megoldásokat kínál a borászat, a gyümölcsfeldolgozás, az erjesztés, a sörfőzés, az aszalás, és a lekvárkészítés területein is. A Kereskedőház aktív szakmai támogatásával a cég a jövőben további piacokra is betörhet, elsősorban Délkelet- Ázsiában, Afrika egyes államaiban, Latin-Amerikában és a FÁK országokban. Többek között vietnámi illetve azeri üzleti partnerekkel már konkrét tárgyalások is zajlanak.

Forrás: Világgazdaság

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben