MENÜ
EN | HU

Amerikai diákolimpia magyar technológiai támogatással

A Chicago környéki középiskolák számára szervezett mérnöki és robotika diákolimpia szervezői a VengIT Kft. termékét választották a 2018-as megmérettetés egyik hivatalos eszközének.

A magyar vállalkozás Smart Brick (SBrick) elnevezésű terméke egy a LEGO® játékokba beépíthető programozható elem. A kiegészítő lehetővé teszi a LEGO® Power Functions® eszközök távirányítását egy mobiltelefon vagy tablet segítségével. A két eszköz kommunikációját Bluetooth® technológia biztosítja. A hazai fejlesztésű termék segítségével a gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival.

Az oktatásban is kiválóan használható edukációs eszköz a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) chicagói kirendeltségének közreműködésével került be a Southworks tavaszi versenyének pályázati anyagába. A szervezők a kezdő termékcsomag megvásárlását és kipróbálását követően személyesen győződtek meg a termék szakmai értékéről és döntöttek annak alkalmazása mellett. A jövő évi diákolimpián valamennyi induló csapat többek közt egy Sbrickkel felszerelt eszközzel száll majd versenybe.

A versenyt követően a VengIT Kft. a jelentős ismertségre számíthat az Egyesült Államok szakmai köreiben, lévén, hogy a „Southworks” program egyszerre szólítja meg a robotika és elektronika területén működő vállalkozásokat, oktatókat valamint a jövő szakembereit.  

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben