Kezdőlap | Szakmai információk
EN | HU

Exportakadémia

Úgy látja, cége vagy terméke kinőtte már a hazai piacot? Tovább lépne, de nem tudja, hogyan vágjon bele? Ismeri a külpiacra lépés összes kockázatát? Tudja melyik finanszírozási formát válassza? Vajon mennyire van biztonságban a szállítmánya?

Ha Önben is felmerültek ehhez hasonló kérdések, hallgassa meg közel 15 előadónkat, akik az adott terület elismert szakértői. Vegyen részt 2x2 napos bontásban megvalósuló interaktív képzésünkön, melynek tapasztalatait már a tréning utáni első munkanapon be tudja vezetni cége életébe.

Az Exportakadémia átfogó menedzsment-képzés célja ugyanis, hogy gyakorlati ismeretek átadásával hozza lendületbe a magyar cégek exporttevékenységét. A hat napos, export fókuszú, komplex vállalkozásfejlesztési képzés struktúrája úgy épült fel, hogy a résztvevő vállalkozások átfogó képet kapjanak a külpiacra lépéshez szükséges ismeretekről.

Tematikáját, módszertanát tekintve az MNKH Exportakadémia országosan egyedülálló kezdeményezés, főbb témái a teljesség igénye nélkül: 

  • üzleti környezet és piacelemzés, 
  • marketing stratégia és menedzsment, 
  • vállalati finanszírozás, forrásbevonás, 
  • külkereskedelem-technika, 
  • külpiaci pályázat, 
  • exportfinanszírozás, 
  • exportügylet a gyakorlatban.

Az Exportakadémián való részvétel eredményeként a magyar vállalkozások hatékonyabban tudják cégüket az exportpiacokra bevezetni, naprakész, gyakorlati ismeretekhez jutnak, a nemzetközi trendek megismerésével növelni tudják versenyképességüket és csökkenthetik a külpiaci kockázatokat, valamint konkrét külpiaci stratégiát is felépítenek a szakértőkkel közösen. 

Az elmúlt években közel 200 cégvezető és döntéshozó vett részt a tréningsorozaton, és a Kereskedőházzal folytatott további együttműködés eredményeként többen közülük már konkrét exportsikereket is realizáltak. 

Haladó MNKH Exportakadémia

Az eddig 10 alkalommal megszervezett Exportakadémián összesen közel 200 kis- és közepes vállalkozás vett részt. Ezen vállalkozások képességeinek további fejlesztése céljából emelt szintű Haladó MNKH Exportakadémia tréninget szervezünk.

A tematika szorosan épül az Exportakadémián átadott ismeretekre, de elsősorban menedzsment készségeket fejleszt, és alkalmat ad a cégek közötti szorosabb kapcsolatépítésre is. Tematika: külpiacra lépési projekt menedzsment, növekedési stratégia, értékesítés és B2B sales tréning, árstratégia, nemzetközi üzleti jog.

Exportakadémia lépésről lépésre

A Magyar Nemzeti Kereskedőház e-learning szolgáltatása exportáló vagy export iránt érdeklődő vállalkozások számára

Az Exportakadémia tréningek tudásanyaga már online is elérhető. Az ingyenes online kurzusok interaktív formában kínálnak exporthoz kapcsolódó információkat és átfogó, stratégia-építést segítő tudást nyújtanak tértől és időtől függetlenül.

Az online képzési rendszer kezdőtől a haladó szintig öt témakörben elérhető:

Exportról általánosságban

Szint: kezdő

A képzés megismerteti a nemzetközi kereskedelem alapfogalmait, valamint az Európai Unión belüli áruforgalom, és az EU-n kívüli export fő különbségeit, átfogó képet adva a teljes hazai külgazdasági intézményrendszerről, szolgáltatásairól.

Külpiaci marketing

Szint: középhaladó

Képzésünk sorra veszi azokat a tényezőket, amelyek kialakításáról stratégiai szinten döntenie kell a kkv vezetőnek, hogy a versenytársakkal lépést tudjon tartani, hiszen egy jó termék még nem feltétlenül elég a sikeres külpiaci megjelenéshez.

A külpiaci promóció eszközrendszere

Szint: középhaladó

A kurzus során gyakorlati, azonnal alkalmazható módszereket ismerhetsz meg, tippeket kaphatsz a nemzetközi vásárokon, kiállításokon való költségek és eredmények szempontjából is hatékony megjelenéshez.

Gyakorlati külkereskedelem-technika kkv-knak

Szint: haladó

Képzésünk bemutatja a nemzetközi adás-vételi szerződések kritikus pontjait, üzleti-gyakorlati szemszögből veszi át a legújabb Incoterms fogalmait, helyes használatát, valamint a nemzetközi adásvételi szerződés főbb kritériumait.

Az export kockázatai és finanszírozása

Szint: haladó

Képzésünkön megismerheted, hogy a külkereskedelmi tevékenységhez milyen banki szolgáltatások és fizetési módok állnak rendelkezésre, amelyek az üzlet kockázatait és költségeit csökkenthetik. A képzés elvégzéséhez alapvető gazdasági-üzleti fogalomrendszer ismerete szükséges.

A képzések elvégzése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az oktatási keretrendszer bármely eszközön, tableten, mobiltelefonon is elérhető internet-hozzáféréssel. 

REGISZTRÁCIÓHOZ kattintson ide: etananyag@kereskedohaz.hu

További információk: etananyag@kereskedohaz.hu e-mail címen