MENÜ
EN | HU

Duális képzés

Kedves Leendő BGE-s Hallgató!

Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karával közösen kidolgozott duális képzésünk keretében várjuk azon BA Nemzetközi Gazdálkodás nappali tagozatos magyar nyelvű alapképzésre jelentkezett hallgatók jelentkezését, akik elméleti képzésük mellett szeretnének a külkereskedelemben is szakmai gyakorlatot szerezni.  Duális képzésünk célja, hogy megtaláljuk a jövő szakembereit, megismertetve velük a külgazdasági/külkereskedelmi szakma alapjait.

A képzésről:

A duális képzés időtartama 7 félév.  A duális képzésre felvett hallgatók a tisztán alapképzésre jelentkező hallgatókkal azonos időrendben vesznek részt az egyetemi képzésben, azaz tanévenként összesen 26 hetet töltenek az egyetemen és az elméleti képzéssel közel azonos gyakorlati időt,azaz 22 hetet töltenek el vállalati környezetben.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyakorlati képzés során a hallgatóknak minél több terület munkájába legyen lehetőségük betekinteni és a gyakorlatban próbálhassák ki  a tanulmányaik során megszerzett ismeretanyagot miközben tapasztalt mentorok támogatják szakmai fejlődésüket.

Miért érdemes hozzánk jelentkezned?

 • megismerheted, hogyan működnek a külgazdasági kapcsolatok a gyakorlatban
 • megtanulhatod, hogy a különböző országokban, kultúrákban milyen módszerekkel érdemes hatékonyan üzletet kötni
 • testközelből megismerheted a magyar kis- és középvállalkozások működését
 • a megszerzett tudást a gyakorlatban is kipróbálhatod, így a képzés végére magabiztos tudás birtokában sikeresen alapozhatod meg külgazdasági/külkereskedelmi karriered
 • a képzés teljes ideje alatt rendszeres juttatásban részesülsz
 • nyelvtudásodat az itt eltöltött idő alatt aktívan használhatod és fejlesztheted
 • amennyiben a duális képzés során bizonyítod rátermettséged, a diplomaszerzést követően junior munkatársi pozíciót ajánlhatunk fel számodra.

Mit várunk el a jelentkezőktől?

 • érvényes jelentkezés a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának 2017. szeptemberében induló nemzetközi gazdálkodás nappali tagozatos magyar nyelvű alapképzésére
 • kimagasló érdeklődés a választott szakterület iránt
 • kommunikációs szintű angol és/vagy német nyelvtudás (egyéb nyelvtudás előny: kiemelten az orosz, kínai, arab, spanyol nyelvek)
 • képesség a csapatmunkára
 • jó kommunikációs és problémamegoldó készség

A jelentkezés módja:

Amennyiben a vállalatunk által meghirdetett duális képzési programra szeretnél jelentkezni, töltsd ki a honlapon található jelentkezési lapot, majd küldd el részünkre azt egy motivációs levél kíséretében a dualiskepzes@tradehouse.hu címre.

Legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (ez rendszerint július eleje) értesítjük a pályázókat a kiválasztás eredményéről. Ennek tudatában még módosítható a felsőoktatási intézmények sorrendje a felvételi jelentkezésben. 

Hogyan zajlik a kiválasztási folyamat?

A jelentkezési határidő lezárulását követően a beérkezett jelentkezők között előszűrést végzünk. A kiválasztott hallgatókat 2017. június elején egy csoportos találkozóra invitáljuk egy kiválasztási nap keretében, ahol személyes beszélgetések, egyéni és csoportos feladatok során szeretnénk többet megtudni rólad, felmérjük rátermettségedet, motivációdat. Az MNKH cégcsoport a kiválasztásra vonatkozó döntését nem köteles indokolni.

Meddig jelentkezhetsz duális képzési programunkra?

Kitöltött jelentkezési lapodat és motivációs leveled 2017. május 5. éjfélig várjuk.

További információért írj nekünk a dualiskepzes@tradehouse.hu címre!

Sikeres felkészülést kívánunk!

 

Üdvözlettel,

MNKH cégcsoportLetölthető dokumentumok

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció