MENÜ
EN | HU

Interkulturális tárgyalástechnika angol nyelven - rendhagyó tréning Szombathelyen és Budapesten

„Kiváló tréner, köszönet a lehetőségért!” – többek között így értékelte a Budapesten és Szombathelyen megrendezett kétnapos angol nyelvű tárgyalási stratégia és interkulturális menedzsment tréninget az a 33 cégvezető és exportmenedzser, akik angol nyelvű tárgyalási tudásuk fejlesztése céljából csatlakoztak az Exportinkubációs Osztály tréningjéhez.

A tréning az alábbi témákra fókuszált: stratégiaalkotás, a külföldi kapcsolati háló kiépítése, az interkulturális kapcsolatok és a tárgyalástechnika különböző nemzetiségű üzleti partnerekkel. A résztvevők kiscsoportos feladatok keretében ismerkedtek meg az ázsiai, nyugat-, közép- és kelet-európai, közel-keleti és észak-amerikai kultúrák üzleti szokásaival, különbséget téve individuális és kollektivista, centralizált és decentralizált, kockázatkerülő és kockázatvállaló társadalmi berendezkedés között.

A második napon bemutatásra került az „elevator pitch” módszer, mely alapján a résztvevők kidolgozták és másoknak bemutatták saját egyperces céges bemutatkozásukat. A módszer lényege, hogy felismerve a célközönséget (vevő, beszállító, egyéb stratégiai partner) röviden úgy mutatkozzunk be, hogy egyben valamilyen reakcióra (pl. ajánlatkérés) sarkalljuk a hallgatót.

A résztvevők konkrét lépések mentén ismerhették meg a tárgyalásra való felkészülés és lebonyolítás menetét, kiemelve azokat a kulcstényezőket, amelyeken áll vagy bukik egy üzlet sikere (minimum és maximum tárgyalási cél, ideális cél, BATNA módszer (Best Alternative to a Negotiated Agreement), alternatívák és opciók egy tárgyalás során). Kiscsoportos feladatként egy-egy saját tárgyalási élményüket mutatták be, kiemelve a tárgyalásban betöltött pozíciójukat, eredményességüket.

A tréning számos esettanulmányt dolgozott fel, több szemléltető videó is bemutatásra került, és a résztvevők konzultációt is folytathattak a trénerrel saját, egyedi eseteik megvitatására. Szombathelyen a tréning a Belföldi Akvizíciós Hálózat társzervezésével valósult meg.

A tréner, John Graham több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a multikulturális üzleti világ területén, nyugat-európai származása mellett közel 10 évet élt az ázsiai térségben. 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben