MENÜ
EN | HU

Hogyan kössünk az érdekeinket optimálisan védő nemzetközi adásvételi szerződést? Exporttréning felsőfokon Veszprémben

A korábbi években nagy sikerrel megrendezett tréningjeinken kapott visszajelzések alapján a közép-dunántúli exportőrök számára szerveztünk speciális témákat felölelő exporttréninget. A tréninggel annak a bemutatása volt a célunk, hogy a nemzetközi adásvételi ügyletek megvalósítása során milyen jogi, vám, adó, számviteli és pénzügyi szabályozásokra, összefüggésekre kell figyelemmel lenni. Az Incoterms fuvarparitás megválasztásával például a felek nemcsak a teljesítés módját jelölik ki, hanem közvetetten meghatározzák az árbevétel, a költségek számviteli elismertethetőségét, illetve az értékesítő és a beszerző vállalatok adójogi kötelezettségeit is. A teljesítés helyének és idejének igazolásához helyesen megválasztott okmányokra és a szerződéses feltételeket pontosan tükröző információkra is szükség van. A külkereskedelmi ügylet sikerének titka tehát a szerződés egyes pontjainak körültekintő kialakításában, az együttműködő partnerek gondos kiválasztásában és a precíz dokumentációban rejlik.

Előadónk, a téma szakértője, Gulyásné Dr. Csekő Katalin egyetemi docens, tanszékvezető (BGF Külkereskedelmi Kar, Nemzetközi Gazdálkodási Intézet), a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara Magyar Bizottságának vezető trénere.

Dr. Csekő Katalin ismertette a nemzetközi kereskedelemben bevezetett új okmány, a manifest tulajdonságait és szerepét, valamint részletesen elmagyarázta az év elején Magyarországon bevezetett EKÁER rendszer kapcsolódását az EU és az USA szállítmánybiztonsági gyakorlatához. A résztvevő cégek részéről számos, konkrét ügyletekre vonatkozó kérdés hangzott el: kínai export-import, reexport témában, valamint a termékek vámtarifaszám szerinti besorolására vonatkozóan.

A rendezvényen Galambos Judit osztályvezető köszöntőjében részletesen ismertette MNKH szolgáltatásait, az igénybe vehető egyéb képzési és partnerkeresési szolgáltatásokat, a támogatott kiállítási megjelenési lehetőségeket, valamint a Kereskedőház Partner Programjához való csatlakozási lehetőséget is. A rendezvény a Belföldi Akvizíciós Hálózat és az Exportinkubációs Osztály közös szervezésében valósult meg.

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben