MENÜ
EN | HU

Felkészülten lépnek az arab piacra a Kereskedőház partnercégei

A Magyar Nemzeti Kereskedőház exportra való felkészítéssel foglalkozó igazgatósága 2015. szeptember 17-én tartott üzleti felkészítő tréninget az észak-afrikai arab országok, valamint az Öböl-térség országainak piacaira induló cégeknek. Ez évben immár negyedik alkalommal került sor a térség gazdasági, politikai és kulturális sajátosságainak bemutatására, mégis több mint 60 vállalkozó vett részt a tájékoztatón.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, valamint az Exim előadói bemutatták hazánk kapcsolatait az Öböl-régióval és az észak-afrikai országokkal, ismertették a térség gazdasági és politikai sajátosságait is. Szó volt a térségbeli üzletkötési és tárgyalási szokásokról, valamint a beviteli és egyéb szabályokról. Alácsi Aurél, az MNKH arab projektigazgatója konkrét üzleti lehetőségekről és a térség legjelentősebb kiállításairól is tájékoztatta a cégvezetőket, míg Riad Naboulsi úr, a Kőröstej cégcsoport tulajdonosa bemutatta cége tevékenységét, fejlődésének állomásait. Konkrét kérdésekre adott válaszaiban érintette a szállítmányozással kapcsolatos kérdéseket, a tárgyalási szokásokat.

Az Exim Bank szakembere kitért a közvetlen export előfinanszírozási és az exporthoz köthető konstrukciókra, az országok kockázati tényezőinek jelentőségére, amelyek jó használata jelentősen csökkentheti az üzleti kockázatokat. 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben